Výroba součásti z plechu pomocí technologie HMT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Projekt bakalářské práce řeší návrh technologie výroby výtažku z hlubokotažného ocelového plechu 17 240 o tloušťce 2 mm. Na základě literární studie problematiky hlubokého tažení, výpočtů a výrobní sérii 40 000 kusů za rok, bylo navrženo tažení v nástroji pro hydromechanické tažení. Tažný nástroj je upnutý na hydromechanickém lisu HMU 4000 od firmy AP&T, který dosahuje jmenovité síly 4000kN. Tažník je vyroben z nástrojové oceli 19 436 a tepelně zpracován podle výkresové dokumentace.
The project in this bachelor thesis solves a proposal of design technology production of extract from deep sheet iron 17240, thickness of 2 mm. Pursuant to of the literary pursuit a problem of the deep drawing, calculation and production of 40 000 pieces a year, was designed hydromecanical deep drawing. Drawing tool is fixed in hydromechanical press EMU 4000 by AP & T company. This press reaches nominal force of 4000 kN. Drawing punch is produced from instrumental steel 19 436, heat-worked according to drawing documentation.
Description
Citation
ŠTANCL, J. Výroba součásti z plechu pomocí technologie HMT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) prof. Ing. Radko Samek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací a odpověděl na otázky oponenta. Studentovi byly kladeny otázky: 1. K čemu slouží navrhovaná součást? 2. Co označuje doplňková číslice u materiálu součásti? 3. Jaká je výhoda hydromechanického tažení? 4. Jak by vypadal výsledný tvar výtažku bez kalibrace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO