Zabezpečení perimetru v extrémních podmínkách s využitím senzorových sítí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá teoretickým rozborem a úvodem do problematiky bezdrátových senzorových sítí, popisem vybraných typů senzorů, výčtem jejich vlastností a principů činnosti pro detekci narušení perimetru. Dále je zde popsán návrh a realizace bezdrátového senzorového uzlu pro detekci narušení perimetru využitelný v bezdrátových senzorových sítích.
This master thesis deals with the theoretical analysis of wireless sensor networks, a description of selected types of sensors, listing their features and principle of operation for intrusion detection perimeter. Then there is described design and implementation of a wireless sensor node for intrusion detection perimeter usable in wireless sensor networks.
Description
Citation
DAVID, J. Zabezpečení perimetru v extrémních podmínkách s využitím senzorových sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Medvecký, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Leoš Boháč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Skapa, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Student odpovídal na otázky oponenta: Jakým způsobem byla řešena spolehlivost komunikace mezi zařízeními v případě vyvolání stavu ALARM? Upřesněte vaše tvrzení vyskytující se v práci „Samotný program pak byl vytvářen v programu AVR Studio 5.1 v programovacím jazyku „AVRGCC“, což je obdoba jazyku „C“.“ (str. 43) Vysvětlete použitou zkratku CSMA/CA. (str. 11 a 51) Student odpovídal na otázky komise: Byl realizován pouze jeden uzel? Jedná se o modelovou situaci nebo bude systém reálně nasazen?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO