Multimediální přenosy v bezdrátových sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je shrnout vlastnosti bezdrátových sítí pracujících v pásmu 2,4 GHz. V první části jsou rozvedeny teoretické poznatky o architektuře sítí a porovnání jednotlivých standardů; druhy rušení způsobené externími zařízeními, mimo jiné i problematika skrytého uzlu. Jsou popsány možnosti poskytování kvality služeb v návaznosti na sadu qWave. Dále jsou zkoumány jednotlivé přístupové metody a multimediální protokoly. Druhá část je tvořena praktickým ověřením těchto poznatků. Byly provedeny testy propustnosti jednotlivých sítí v závislosti na typu problematiky. V závěru jsou tyto zaznamenané poznatky popsány a vyhodnoceny.
The aim of the thesis is to summarize the qualities of wireless networks operating in the frequency band of 2.4 GHz. In the first part, theoretical knowledge about the architecture of the networks and the comparison of individual standards are presented; the types of interference caused by external devices, including the issue of a hidden node. The possibilities of providing quality services are described following the qWave set. Further, we explore individual access methods and multimedia protocols. The second part comprises the practical verification of this knowledge. The throughput tests of the individual networks were conducted regarding the type of the issue. In the conclusion, the recorded knowledge is described and evaluated.
Description
Citation
ZICHA, K. Multimediální přenosy v bezdrátových sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Koutný, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Fiala (člen) Ing. Martin Hasmanda (člen) Ing. Ľuboš Nagy, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Z jakého důvodu není v práci zmíněno využití WLAN v průmyslovém sledování objektů? Jakým způsoben by jste problematiku průmyslového sledování objektů v reálném čase řešil? Je technologie WLAN pro průmysl vhodná? Své tvrzení zdůvodněte.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO