Pokročilé využití síťových analyzátorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je složena z popisu laboratorní sítě Cisco a všech jejích součástí. Dále možností analýzy sítí dle standardů RFC 2544 a EtherSAM a popisu měření pomocí analyzátorů Vepal TX300, Fluke NTS II a Sunlite E1 použitých při laboratorních úlohách. První úloha analyzuje vlastnosti síťových prvků, ve druhé jsou zkoumány parametry sítě Cisco a třetí úloha je zaměřena na rámec E1.
This bachelor´s thesis consists of description of the laboratory network Cisco and any of its components. Furthermore, the possibility of network analysis according to the standards RFC 2544 and EtherSAM and description of the measurement using analyzer Vepal TX300, Fluke NTS II and Sunlite E1 used in lab reports. In the first task, the characteristics of network elements are analyzing. In the second task, parameters of Cisco network are examined and the third task is focused on the E1 frame.
Description
Citation
NOVÁK, P. Pokročilé využití síťových analyzátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Ľubomír Mráz (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
V kapitole 3.1.1, „Test do smyčky“ zmiňujete sondy VeEX MLX 100 a MLX 300. Lze v popsané roli použít i sondy jiných výrobců, popř. PC? Student: MLX 100,300 pouze od stejného výrobce. PC student nevěděl. V kapitole 3.3.1 popisujete obecné vlastnosti analyzátoru Fluke NTS2. Které z vyjmenovaných parametrů lze skutečně v laboratoři měřit s ohledem na instalovanou verzi softwaru, zakoupené licence a příslušenství? Je RFC 2544 vhodné k testování přepínačů? Srovnejte s RFC 2889. Student: Lze obojí, RFC 2889 je vhodnější.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO