Návrh malé větrné elektrárny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá výběrem vhodné lokality pro výstavbu a návrhem strojního zařízení malé větrné elektrárny. Je popsáno několik možností a následně vybrána ta nejvhodnější. Také je v práci navrhnuto a popsáno několik možností využití získané energie. V poslední části je provedeno ekonomické zhodnocení samotného návrhu větrné elektrárny a jednotlivých možností využití získané energie. Na základě tohoto zhodnocení si investor vybral pro něj nejvýhodnější variantu.
This thesis deals with finding an suitable locality for construction and technical design of small wind power plant station. The several ways are described and the best one is chosen. Also are projected and described several choices of usage the produced energy. Next part deals with economical side of power plant project as well as the ways of usage the produced energy. Results of this evaluation helped the investor to choose the best option.
Description
Citation
GÖRIG, T. Návrh malé větrné elektrárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student Görig seznámil komisi se svou prací, zabývající se návrhem malé větrné elektrárny. Komisi vysvětlil důvod umístění MVE, postup při realizaci a návrhu systému a v závěru hodnotil ekonomiku realizačního předmětu. Doc. Matoušek přečetl posudky bakalářské práce a student odpovídá na otázky oponenta. Komise diskutuje nad prací, Ing. Kohout pokládá dotaz na odůvodnění využití dynama, student odpovídá pohotově. Komise pokládá studentovi otázky k jeho práci a student odpovídá pohotově a zcela správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO