Analýza Smart Grid zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá inteligentními sítěmi a inteligentním měřením v elektroenergetice. První část je zaměřena na srovnání klasického modelu elektrizační soustavy s konceptem inteligentních sítí spolu s výhodami, kterých lze dosáhnout. Jsou také popsány další části konceptu, jako jsou akumulace energie a elektromobilita, včetně nabíjecí infrastruktury. Druhá část práce se zabývá prvky inteligentního měření a popisem komunikačních protokolů. V dalších kapitolách je provedeno shrnutí praktických zkušeností s řešenou problematikou v Evropě a v České Republice. Závěr práce je věnován zhodnocení implementace inteligentních měřících zařízení v České Republice.
This work deals with smart grids and smart metering in power grids. The first part of the thesis is focused on the comparison between classic topology of electrical grid and smart grid concept including the benefits, which could be achieved. The other parts of smart grid concept are described as well, such as energy storage and electromobility including charging points infrastructure. The second part of the thesis deals with smart metering devices and it describes routing protocols for smart grids. The following chapters summarize practical experience with addressed issues in Europe and in the Czech Republic. The last part is dedicated to evaluation of smart metering implementation in the Czech Republic.
Description
Citation
KOLACIA, T. Analýza Smart Grid zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Student seznámil komisi se svou prací na téma Analýza Smart Grid zařízení. Student odpověděl na otázky oponenta a doc. Matoušek položil dotaz na vlastní názor na koncepci Smart Grid, která vyvolala diskuzi, ve které student prokázal, že se v dané problematice orientuje. Ing. Kohout diskuzi doplnil informacemi o současných systémech datových přenosů a jejich zálohování, tyto informace byly následně rozšířeny doc. Drápelou. Doc. Blažek upozornil na chybu ve vzorci 2.2.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO