Modelování diferenčního proudového zesilovače

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem moji diplomové práce bylo programování měřících systémů pro stejnosměrná, střídavá a impedanční měření. Každý měřící systém měří vybrané charakteristiky proudového zesilovače s řiditelným zesílením DACA_N. Ovládací programy jsem vytvořil v programu Agilent Vee Pro 9.2. Naměřená data jsou ukládána do souborů spustitelných v MS Excel pro jejich další zpracování.S vytvořenými měřícími programy jsem provedl měření osmi proudových zesilovačů. Výsledky jednotlivých měření jsem zpracoval do grafů a vzájemně porovnával obvodové charakteristiky jednotlivých zesilovačů. Dále je zde popsáno ovládání a připojení proudového zesilovače a jeho konstrukce. V závěru diplomové práce jsou uvedeny zesilovače s nejhoršími a nejlepšími měřenými obvodovými vlastnostmi. Uvedené naměřené hodnoty ukazují, že zesilovač DACA_N s drobnými odchylkami pracuje podle teoretických předpokladů a mnou navržené měřící systémy pracují bez problému.
The aim of my diploma thesis was programming of systems for measuring AC, DC and impedance measurements. Each measuring system measures selected characteristics of current amplifier with controllable amplification DACA_N. Control programs I have created in Agilent VEE Pro 9.2. The measured data are stored to executable files in MS Excel for further processing. With created measurement programs I made measurements of eight current amplifiers. The results of individual measurements I compiled into graphs and compared with each other circuit characteristics of amplifiers. Then there is described controlling and connection of current amplifier and its construction. At the end the diploma thesis describes amplifiers with the worst and the best measured circuit characteristics. The measured values show that the amplifier DACA_N with slight differences works by theoretical assumptions and measurement systems suggested by me work with no problem.
Description
Citation
POLÁK, J. Modelování diferenčního proudového zesilovače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Medvecký, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Leoš Boháč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Skapa, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Student odpovídal na otázky oponenta: Průběhy kmitočtové závislosti AC zesílení na obr. 1.5 a 1.6 jsou nazvány "teoretické". Jaký model/vztah byl pro vykreslení těchto křivek použit? Podobně obr. 1.7, 1.8. Shrňte dostupné přenosové rychlosti dat v rámci měřícího řetězce v případě SCPI (Standard Commands for Programmable Instrumentation) kompatibilních zařízení (RS232, USB, GPIB, LAN, ...). Vysvětlete v čem je specifický způsob komunikace na základě SCPI protokolu a v krátkosti rozeberte základní příklad syntaxe (dotaz na přístroj - parametr, nastavení parametru). Student odpovídal na otázky komise: Proč nebyly zvoleny vhodnější (menší) jednotky měřených veličin? Proč jste nevytvořil behaviorální model DACA prvku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO