Implementace rozhraní HDMI/DVI do obvodu FPGA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá implementací rozhraní pro přenos digitálních video signálů do obvodu FPGA. Jsou zde popsány technické specifikace rozhraní HDMI a DVI. Teoretická část je zaměřena na popis standardu TMDS, který definuje přenos video signálu, a na popis logiky TMDS vysílače a přijímače. Druhá část práce se zabývá vytvořeným softwarovým jádrem a jsou zde uvedeny výsledky z testování. K testování softwarového jádra je použita vývojová deska s FPGA obvodem Spartan-6.
This work focuses on the implementation of interface for transmission of digital video signals in the FPGA. The thesis includes technical specifications for HDMI and DVI. Theoretical part deals with the TMDS standard, which defines the broadcasting of the video signal, and describes the TMDS transmitter logic. The second part then focuses on the constructed IP core and includes the testing results. Development board with FPGA Spartan-6 was used for testing.
Description
Citation
JUŘICA, L. Implementace rozhraní HDMI/DVI do obvodu FPGA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (předseda) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Student seznámil komisi s řešením své bakalářské práce a odpověděl na tyto otázky: Výhody a nevýhody použití přenosu hodinového signálu? Jak přesně musí být dosažno čaosvání a frekvence hodinového signálu, aby monitor rozpoznal nastavené rozlišení? Je možná implemetace do obvodu Spartan 3? Jakým způsobem jsem ověřoval funkci? Může ekodér pracovat na vyšší frekvenci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO