Využití tlustých vrstev v moderní elektronice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá technologií tlustých vrstev a jejím možným použitím pro nekonvenční aplikace. První část práce je rešeršní a zaměřuje se především na aplikace tlustovrstvé technologie v různých oblastech použití. V teoretické části práce je dále popsána technologie LTCC, včetně technologických postupů výroby. V praktické části jsou řešeny dvě aplikace v tlustovrstvé technologii. Jedná se návrh a výrobu vysokofrekvenčního filtru a optického senzoru tlaku technologií LTCC. V závěru práce jsou provedena měření a jsou zhodnoceny dosažené výsledky.
This diploma thesis deals with thick film technology and its potential to use for non-conventional applications. First part of this project is focused on research of thick film applications in various fields of the usage. Technology LTCC including its technological processes is described in the theoretical part. The experimental part deals with two typical applications, where design and manufacturing process of high frequency filter implemented in thick film technology and optical pressure sensor in LTCC technology are described. Finally both these experimental patterns are measured and results are evaluated.
Description
Citation
SOMER, J. Využití tlustých vrstev v moderní elektronice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) prof. Ing. et Ing. Fabian Khateb, Ph.D. et Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student seznámil státní závěrečnou komisi s řešením své diplomové práce a odpověděl na otázky oponenta a na následující dotazy: Na čem závisí citlivost sensoru? Jaká je přesnost senzoru? Jaký máte názor na budoucnost tlustovrstvých technologií?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO