Pracoviště pro testování laserových diod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na laserové diody, návrh pracoviště pro jejich testování a následné sestavení pracoviště s programem pro grafický výstup zpracovaných hodnot. Cílem testování jsou parametry laserových diod jako optický výkon, symetrie stopy svazku a vyzařovací charakteristika. Práce zahrnuje teorii k seznámení s laserovými diodami, seznam přístrojů potřebných pro pracoviště, jeho nákres, popsání metod měření a následné změření a vyhodnocení hodnot v programu s grafickým výstupem. Výsledné hodnoty jsou porovnány s katalogovými údaji.
Bachelor thesis is focused on laser diodes and proposal in their workplace testing, followed by constructing workplace with program for graphical output with processed values of measurment. Laser diodes paramaters as optical power, symmetry of the laser beam and radiation characteristic are the objective of this thesis. Thesis includes the theory of laser diodes, device list, workplace layout, description of measurment methods, followed by measuring and and processing the values in program with graphical output. Resulting values are compared with catalog data.
Description
Citation
ZEMÁNEK, M. Pracoviště pro testování laserových diod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Puskely, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen) Ing. Petr Černý, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO