Generátor signálu řízený AVR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce bylo navrhnout univerzální funkční generátor, který by našel využití pro magnetizační a demagnetizační úlohy, nebo pro měření hystereze. Srdcem řídícího modulu je 8-mi bitový mikrokontrolér od firmy Atmel, ke kterému jsou připojeny vstupně/výstupní periferie, v neposlední řadě také optočleny pro spínaní relé. Mikrokontrolér komunikuje s druhým modulem osazeným DA převodníky pomocí linky SPI. Na výstupu jsou generovány libovolné signály naprogramované v MCU.
The aim of this thesis was to design a universal function generator, which would find use for magnetizing and demagnetizing job, or for measuring hysteresis. The heart of the control module is an 8-bit microcontroller from Atmel, they are connected to the input/output peripherals, not least optocouplers for relay. Microcontroller communicates with the other module mounted DA converters using the SPI lines. At the exit so they can rise to any signals programmed into the MCU.
Description
Citation
WIESNER, J. Generátor signálu řízený AVR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Kadlec, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Pavel Horský (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO