Implementace čárového kódu do výrobního procesu malé firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem mojí diplomové práce je studium a implementace čárového kódu do SMT montážního procesu. Tato práce se skládá ze dnou hlavních částí. První pojednává o typech čárových kódů, technologiích čtení a mapuje výrobní proces ve firmě zabývající se montáží PCB. Druhá část je tvořena teoretickým návrhem a fyzickou realizací monitorovacího systému pro kontrolu materiálového toku. Čárový kód je implementován do tohoto systému. Praktická část této práce je testována ve firmě zabývající se zakázkovou výrobou PCB – SMT a THT.
Target of my diploma thesis is barcode study and implementation to SMT assembly processes. This thesis contains two main parts. The first one is devoted to basic types of barcodes, reading technologies and industrial process mapping in PCB assembly. The second part is devoted to theoretical proposal and physical realization of system for materials flow monitoring. Barcode is contained in this system. Practical part of this thesis is tested in a company realizing contract manufacturing in PCB assembly - SMT and THT.
Description
Citation
TIHON, K. Implementace čárového kódu do výrobního procesu malé firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se zadáním, zpracováním a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: 1. Byly výsledky převedeny v praktickou aplikaci? A jak?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO