Automatický systém pro sledování polohy pohybujících se objektů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a realizací zařízení pro sledování polohy, řízeného mikroprocesorem PIC, za použití modulu pro GPS a GSM komunikaci. Výstupem této práce je stručný úvod do problematiky, rozbor použitých modulů, schéma elektrického zapojení a návrh desky plošných spojů. Součástí práce bylo také zhotovení obslužného programu jak pro mikroprocesor, tak pro webové rozhraní. Za pomoci těchto údajů byl dále realizován a otestován prototyp tohoto zařízení.
There is suggestion of obtaining exact position in this work, based on GPS and GSM modules controlled by PIC microcontroller. Layout of this work is electronic schematic, PCB footprint and theoretical analysis of used modules. The practical part of work is also dealing with software for both microprocessor and web interface. The function prototype will be created and tested in next phases of this project.
Description
Citation
KERNDL, M. Automatický systém pro sledování polohy pohybujících se objektů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) Ing. Jaromír Bogr, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Lubomír Hudec, DrSc. (člen) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Pekárek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s výsledky své diplomové práce "Automatický systém pro sledování polohy pohybujících se objektů" a zodpověděl všechny položené otázky. Otázky a odpovědi: Kde by měl být umístěno zařízení? (Může být v kapse...) API dioda LED nebo opačně? (Opačně)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO