Návrh modernizace výrobního procesu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tématem této závěrečné práce je návrh modernizace výrobního procesu. Cílem této práce návrh nových strojů pro konkrétní součást, které by nahradily současné stroje použí-vané ve firmě, ve které je tato součást vyráběna. Úvod je zaměřen na popis firmy a vybrané součásti, u které je zhodnoceno kótování, tolerance, funkčnost a materiál. Dále je popsáno současné strojní vybavení strojírenské firmy a následně jsou vybrány stroje ve dvou varian-tách, které by nahradily stroje původní. U těchto nových strojů je vytvořena technická do-kumentace a je vyhodnocena modernizace i ekologické hledisko. V závěru jsou zhodnoce-ny výsledky, zda je modernizace výhodná či ne.
The topic of this thesis is to design the modernization process. The aim of this work the design of new machines for a particular component, which would replace the existing ma-chinery used in company-tion in which the component is produced. Introduction is focused on the description of the company and selected components for which it is evaluated di-mensioning, tolerance, functionality and material. The following describes the current ma-chinery engineering company and then are selected machines in two variants, which would replace the original equipment. With these new machines is a technical documentation and is evaluated modernization and environmental concerns. At the end of the re-evaluated results that modernization is beneficial or not.
Description
Citation
VAVERKA, J. Návrh modernizace výrobního procesu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Jan, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Karel Neužil (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1) Ekonomické aspekty modernizace strojového parku. 2) Výkon stroje. 3) Pásová pila, co lze s ní řezat. 4) Jaké druhy kromě pásové znáte? 5) Ve srovnání s kotoučovou pilou, jaká by byla kvalita řezu ve srovnání se stávající pilou? 6) Zvažoval jste úpravu řezných rychlostí? 7) Cena elektrické energie. 8) Jakým způsobem se moderní procesní kapaliny používají a jaký je jejich sběr? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO