Technologie výroby zápustky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je upravit technologii obrábění zápustky na CNC soustruhu tak, aby byl podstatným způsobem snížen celkový čas na výrobu zápustky, a tím i výrobní náklady. Je proveden rozbor technologie obrábění vnitřní části zápustky a navržena změna obrábění této části. Nová technologie je rozpracována ve dvou variantách, kdy v jedné variantě je pro tvorbu programu využit CAD/CAM systém a ve druhé obráběcí cykly. Na závěr práce je provedeno technicko-ekonomické zhodnocení.
The aim of the master´s thesis is to adjust the technology of machining of a die on the CNC lathe so that the total time for the production of a die could be reduced significantly and in this way also the production costs. The analyse of the technology of the machining of the inner part of the die is carried out and a change in the machining of this part is suggested. The new technology is elaborated in two variants when the CAD/CAM system is used for the creation of a programme in a variant and the machining cycles in the other. The technical and economical evaluation is performed at the end of the thesis.
Description
Citation
KUBÁŠEK, P. Technologie výroby zápustky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Augustín Görög, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen) Ing. Theodor Beran, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2013-06-21
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. - Co je to postprocesor? - Dílenské programování. - Jak byl stanoven ukazatel práce pracovníka? - Co je to šířka záběru? - Jednotky posuvu. - Jaké byly řezné podmínky u nože prezentovaného v DP? - Obnovují se opotřebované zápustky?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO