Technologie ultrazvukového obrábění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je poskytnout čtenáři pohled na problematiku obrábění za pomocí ultrazvuku, seznámit ho s ultrazvukem a jeho fyzikálními vlastnostmi, popsat metody ultrazvukového obrábění, poohlédnutí se na nedestruktivní aplikace ultrazvuku a také na základě zjištěných informací vést diskuzi o této problematice a udělat krátký závěr.
The main aim is of the thesis is to provide information about ultrasonic machining, to introduce ultrasound and its physical properties, to describe ultrasonic machining methods and to show the non-destructive use of ultrasound. Furthermore I will hold a discussion about this topic and make a quick summary.
Description
Citation
KRAJČI, J. Technologie ultrazvukového obrábění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (místopředseda) Ing. Roman Kubík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-14
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Popište technologie ultrazvukového soustružení, frézování a vrtání? V čem spočívá výhoda ultrazvukového vrtání oproti klasickému? Jaké nástroje se využívají pro ultrazvukové obrábění? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO