Výroba rotační součásti na CNC stroji

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavním tématem bakalářské práce je návrh výroby rotační součásti (hřídele). Práce obsahuje volbu polotovaru, technologický postup, návodky, návrh a popis strojů a nástrojů. Součástí práce je i výrobní výkres hřídele. Dále se zde nachází NC program, dle kterého byl vyroben funkční vzorek. V závěru práce se nachází ekonomické zhodnocení. Bakalářská práce splňuje všechny požadavky potřebné pro výrobu hřídele na CNC strojích.
The main theme of this thesis is a design of rotary part (shaft) production. The study contains the choice of semi-finished product, technological procedure, manufacturing instructions, design and description of machines and tools. It also includes a production drawing of a shaft and NC program by which a functional sample was produced. The economic evaluation is at the end of the thesis. The thesis meets all requirements needed for shaft production using CNC machines.
Description
Citation
HORT, Z. Výroba rotační součásti na CNC stroji [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Peňáz, CSc. (místopředseda) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Frost (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen) Ing. Milan Janský (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Mohl byste se vyjádřit ke strojnímu času u broušení? Při použití dělení materiálu strojní pilou je zvolený přídavek dostatečný? Jaký pilový pás byl použit pro dělení materiálu? Jakým jiným způsobem se dá vyrobit závit na součásti, kterou jste vyráběl? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO