Trubní materiály

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem bakalářské práce je seznámení s důležitými aspekty volby materiálu pro výrobu, montáž a provoz trubních systémů. V práci je zmíněna vhodnost jednotlivých skupin trubních materiálů pro různé podmínky technologické i přírodní s ohledem na materiálové vlastnosti. Dále se práce zabývá problematikou montáže potrubí, provádění kontrolních zkoušek se zaměřením na technologie montáže potrubí, před uvedením do provozu, hledáním vad a následnou možností jejich oprav. Závěrem jsou do práce zavedeny informace z praxe, které přibližují možnosti řešení problémů.
Objective of the bachelor thesis is to introduce the important aspects of the material for the manufacture, installation and operation of pipeline systems. The thesis mentions the suitability of individual groups of pipe materials for various technological and natural conditions with respect to the material properties. The work deals with the pipe installation, implementation of control tests with a focus on of technology pipe installation before commissioning, finding defects and the possibility of repair. Finally, in the work are placed practical information that helping solve problems
Description
Citation
PECL, T. Trubní materiály [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (předseda) Ing. Karel Němec, Ph.D. (místopředseda) Ing. Libor Válka, CSc. (člen) Ing. David Salamon, Ph.D (člen) Ing. Zina Pavloušková, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Doležal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO