Návrh výfukového potrubí formule Dragon 3

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce je návrh výfukového potrubí pro vůz kategorie Formula Student, konkrétně formuli Dragon 3. Konstrukční parametry se řídí požadavky na dosažení vysokého výkonu motoru a zároveň musí splňovat určitá omezení daná pravidly soutěže. V softwaru Lotus Engine Simulation byl namodelován použitý motor (z motocyklu Husaberg FE 570), na němž byl zjišťován vliv parametrů potrubí na výkonové charakteristiky. Práce se také věnuje hluku výfukové soustavy, který je důležitý z hlediska pravidel soutěže Formula Student.
Main goal of this thesis is to design exhaust manifold for Formula Student car Dragon 3. Construction parameters follow requirements on high engine power and also have to meet some restrictions given by competition rules. Lotus Engine Simulation software was used for modelling the engine (originally from Husaberg FE 570 motorcycle) and for determination of influence of the exhaust parameters on power characteristics. This thesis is also dedicated to noise emitted by the exhaust system which is important due to Formula Student rules.
Description
Citation
BREZANSKÝ, V. Návrh výfukového potrubí formule Dragon 3 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Stanislav Beroun, CSc. (předseda) prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (místopředseda) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. Zdeněk Hinner (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Diplomant seznámil komisi s průběhem řešení a výsledky své diplomové práce, zodpověděl otázky oponenta a v rámci rozpravy k diplomové práci zodpověděl následující dotazy zkušební komise: Jaký materiál byste použil pro isolaci výfukového potrubí? Proč není výkresová dokumentace provedena v souladu s příslušnými normami?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO