Svařování speciálních optických vláken

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je navrhnout svařovací procesy pro speciální optická vlákna. V textu jsou popsány postupy úprav základního svařovacího procesu pro tři vlnové délky PM vláken. Pro každý typ vlákna byl vytvořen specifický svařovací proces. Každý takto optimalizovaný svařovací proces byl otestován z hlediska reprodukovatelnosti.
The aim of thesis is to design welding processes for special optical fibers. The text describes procedures of modification of the basic welding process for three types of PM fibers. For each fiber type was created specific welding process. All optimized welding processes were tested in terms of reproducibility.
Description
Citation
HLAVATÝ, V. Svařování speciálních optických vláken [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ladislav Hulenyi, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Student seznámil státní závěrečnou komisi s řešením své bakalářské práce a odpověděl na následující dotazy oponenta a členů komise: 1. proč jste zvolil značení výkonu písmenem U? 2. úhel zalomení vyjdřujete s přesností na desetiny stupně: jakým způsobem je úhel měřen s tak velkou přesností? 3. jaká je navržená metodika vyhodnocování vyrobených vzorků? Komise vznesla připomínku k formě odkazů na literaturu, která se neshoduje s citační normou.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO