Číslicová technika v laboratorní výuce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Výsledkem tohoto projektu jsou návrhy kompletních laboratorních úloh pro demonstraci teoretických poznatků z oblastí synchronních, asynchronních čítačů, stavových automatů, speciálních kombinačních obvodů a hazardů vyskytujících se v kombinačně logických funkcích. V projektu je využit výukový systém od firmy RC Didactic, jehož hlavní výhodou je názorná ukázka funkce logických obvodů a jednoduchá počítačová aplikace, využitelná při analýze digitálních i analogových obvodů. Úlohy jsou navrženy tak, aby je bylo možno zapojit v dvouhodinovém časovém limitu laboratorních cvičení předmětu BICT.
The result of this project are complete proposals labs to demonstrate theoretical knowledge in the field of synchronous and asynchronous counters, state machines, combinational circuits and special hazards occurring in combinational logic functions. The project utilized educational system from RC Didactic, whose main advantage is the illustrative proof of the logic circuits and a simple computer application utilized in the analysis of digital and analog circuits. Designe tasks can be involved in a two-hour time limit labs of BICT course.
Description
Citation
HARVÁNEK, M. Číslicová technika v laboratorní výuce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Macho, CSc. (člen) Ing. Karel Ulovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO