Počítačové modelování implantovatelných antén

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na návrh planárních antén a jejich použití v blízkosti lidského těla. Cílem práce je parametricky analyzovat různé typy planárních antén a zjistit, která anténa bude mít nejlepší vlastnosti v blízkém okolí lidského těla. Pro návrh a simulace je použit program CST Microwave Studio. V první části práce jsou dané antény navrženy a simulovány. V další části pak vyrobeny a testovány.
The thesis deals with a design of planar antennas and their simulation in the vicinity of a human body. The main goal of this thesis is parametrically analyse different types of planar antennas and find out which one possesses the highest quality in the vicinity of a human body. The design and simulation were made in a software called CST Microwave Studio. Firstly, the attention is paid to the concept of designing and simulation. Further, they are made and tested.
Description
Citation
DENEŠ, R. Počítačové modelování implantovatelných antén [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dr. Techn. Vojtěch Derbek (člen) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Schejbal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO