Experimentální srovnání vlastností vybraných typů komerčně dostupných integrovaných FM přijímačů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
FM přijímač slouží k zachycení a zpracování signálů z rádiových vysílačů v pásmu VKV a reprodukci namodulované informace. Bakalářská práce se zabývá porovnáním vlastností komerčně dostupných integrovaných přijímačů. Nejdůležitější parametry budou proměřeny na testovacích deskách vybraných přijímačů a následně porovnány s hodnotami z katalogového listu pro jednotlivé obvody a vyhodnocen nejvhodnější obvod.
FM receivers are used for capturing signal emitted by radio transmitters with a very short wavelength and further processing. This bachelor's thesis deals with the comparison of commercially available integrated receivers. The most important parameters will be measured on the printed circuit boards of the selected solutions. Afterwards, obtained values will be compared to the datasheet parameters and selected and evaluated the best integrated receiver.
Description
Citation
KAŠPAR, P. Experimentální srovnání vlastností vybraných typů komerčně dostupných integrovaných FM přijímačů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Kadlec, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Pavel Horský (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO