Yagiho anténa napájená vlnovodem integrovaným do substrátu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem Yagi-Uda antény pro pracovní kmitočet 12 GHz na vhodném substrátu. Dále se zabývá návrhem vlnovodu integrovaného do substrátu, který slouží jako napájení antény. Práce je rozdělena na teoretické poznatky, návrh vlnovodu integrovaného do substrátu, vlastní návrh Yagi antény v planární formě a vzájemné navázání zmíněného vlnovodu na anténu. Dalším krokem je analýza vytvořené struktury pomocí návrhového prostředí CST Microwave Studio®, případné doladění struktury zadaným požadavkům, realizace a ověření vlastností výrobku.
This thesis describes the design of Yagi-Uda antenna on the frequency of 12 GHz situated on suitable substrate. The thesis also deals with the design of the substrate integrated waveguide which is used as an antenna feeder. The thesis is divided to the theory, design of the substrate integrated waveguide, design of the planar Yagi antenna and the waveguide to antenna connection. The next step is an analysis of the created structure by CST Microwave Studio® design software, eventual structure adjustment, realization and behavior verification.
Description
Citation
JAKUBÍČEK, M. Yagiho anténa napájená vlnovodem integrovaným do substrátu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dr. Techn. Vojtěch Derbek (člen) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Schejbal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO