Vliv modulací v optických sítích založených na OTDM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vlivem modulací na přenos v optických sítích, se šířkou pásma 320 Gbit/s, založených na principu OTDM. Vysvětleny jsou jevy působící na přenos signálu optickým vláknem, charakterizována jednovidová a mnohovidová vlákna a vy- světleny principy používaných technologií multiplexování. Sestaven je návrh přenosového systému, který je následně simulován v programu OptSim. Na výchozím modelu simu- lace jsou postupně testovány modulační formáty, vycházející z teoretických poznatků, a vyhodnocován jejich vliv na kvalitu přenosu.
The bachelor thesis inquires into influence of modulations to transfer in optical nets, with the 320 Gbit/s zone width, based on the OTDM principle. There are also explained effects impacting on the signal transfer by optical fiber, single-mode and multi-mode op- tical fibers are described here and also principles of used technologies of multiplexing are explained. There is compiled the proposal of transmission system, which is subsequently simulated in the OptSim programme. On the initial simulation model there are the mo- dulation formats tested progressively, patterned on theoretic knowledges and its influence on the transmission quality is evaluated.
Description
Citation
KOČÍ, L. Vliv modulací v optických sítích založených na OTDM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radim Burget, Ph.D. (člen) Ing. Jan Grepl (člen) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
1. Jaký je rozdíl mezi optickým vláknem a optickým kabelem? - student otázku zodpověděl. 2. Jaká je maximální šířka pásma na jeden kanál u současně používaných DWDM systémů? - student otázku zodpověděl. 3. Co je v současné době hlavní překážkou pro praktické realizování OTDM do optických sítí? Popište hlavní důvody. - student otázku zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO