Analyzátor UHF RFID komunikace založený na SDR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá vývojem aplikace pro zachycení a analýzu komunikace RFID v pásmu UHF ve standardu EPC Class-1 Generation-2. Jsou popsány základní vlastnosti systému RFID, principy platformy SDR a představen grafický programovací jazyk LabVIEW. V hlavní části se práce zabývá popisem vlastního vyvinutého softwaru, použitými postupy a principy. V další části je ukázáno grafické prostředí a funkčnost vytvořeného programu. Poslední částí práce jsou ukázky různých zachycených a analyzovaných dějů v UHF RFID komunikaci.
Main topic of this thesis is development of software for capture and analysis of RFID communication in UHF band (standard EPC Class-1 Generation-2). One part of the work is focused on the basics of the RFID systems, software defined radio concept and graphical programming language LabVIEW. Main part of this thesis is discussing the developed software itself, its methods and principles. Next part is dedicated to present the graphical user interface of created application and its functionality. Last part of this thesis contains examples of captured and analysed processes in UHF RFID communication.
Description
Citation
VYCHODIL, J. Analyzátor UHF RFID komunikace založený na SDR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dr. Techn. Vojtěch Derbek (člen) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen) Ing. Milan Tannenberg, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Otázka oponenta: Jaký je typický reálný dosah RFID v pásmu UHF, uvažujte patch anténu se ziskem 8 dBi, VF výkon čtečky 30 dBi na vstupu antény a tag např. UPM tpu ShortDipole? Dr. Derbek: Zdeformovaný signál na slajdu 4 - důvod? Jak jste se vyrovnal s vlastním šumem rádia? Ing. Tannenberg, Ph.D.: Pracoval jste přímo s FPGA nebo Ethernetem? Ing. Dřínovský, Ph.D.: Jak moc "real-time" je vaše řešení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO