Analýza teplotních dějů uvnitř článku olověného akumulátoru v režimu kyslíkového cyklu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je analýza tepelných dějů v olověných akumulátorech s kyslíkovým cyklem. Vysvětlena je konstrukce a princip činnosti běžného olověného akumulátoru a olověného akumulátoru s kyslíkovým cyklem. Obecně popsány jsou tepelné děje uvnitř olověného akumulátoru s kyslíkovým cyklem a jednotlivé druhy tepla vznikající při provozu akumulátoru jsou rozebrány detailně. Jedna z kapitol popisuje praktické experimenty a jejich výsledky.
The aim of this thesis is the analysis of thermal processes in lead accumulators with oxygen cycle. The work is explaining the structure and principle of operation of the standard lead-acid battery and lead-acid battery with oxygen cycle. Generally are described thermal action inside a lead battery with oxygen cycle and the different types of heat generated during operation of the battery are discussed in detail. One chapter describes the practical experiments and their results.
Description
Citation
VONDRÁK, M. Analýza teplotních dějů uvnitř článku olověného akumulátoru v režimu kyslíkového cyklu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) Ing. Pavel Prosr, Ph.D. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: 1) Proč dochází k vylučování kyslíku dříve než vodíku? 2) Jak se nazývá komora s nízkou tepelnou vodivostí? 3) Popište vodíkový cyklus a proveďte výpočty exotermického tepla této reakce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO