Studium vnitřního odporu článku olověného akumulátoru pro hybridní elektrická vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem této práce jsou akumulátory pro hybridní dopravní prostředky, zejména pak olověné články a výzkum parametrů ovlivňujících jejich vnitřní odpor. V první části je stručný popis hybridních elektrických vozidel, jejich rozdělení a zevrubně rozebraná funkce olověného akumulátoru. V části druhé se nachází popis sestaveného měřícího pracoviště pro měření experimentálních článků olověných akumulátorů. Jádro práce tvoří experimentální část, měření na několika olověných článcích, výsledky těchto měření v grafické podobě a jejich vyhodnocení.
This work aims on acumulators for hybrid vehicles and deals particularly with research of inner-resistance of the lead-acid batteries. There is a brief characterization of hybrid cars in first part of the tesis. Second part is dealing with design of experimental measurement setup for measurement of lead-acid electrochemical cells. Set of experiments on several cells was performed, description of experiments and results in graphical form are present.
Description
Citation
VOJTÍŠEK, M. Studium vnitřního odporu článku olověného akumulátoru pro hybridní elektrická vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (předseda) Ing. Bohuslav Res, CSc. (místopředseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) Ing. Karel Pospíšil (člen) Ing. Petr Dvořák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Byl použit sinusový průběh při měření vnitřního odporu? Jaký vnitřní odpor měly použité voltmetry? Byly provedeny korekce v závislosti na teplotní změny během nabíjení/vybíjení? Proč došlo k otočení polarity v jednom z experimentů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO