Tréningový systém pro sportovní lezce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Účelem této diplomové práce byl návrh a realizace měřícího systému, který by byl schopen měřit zatížení na jednotlivých stupech lezecké stěny a tyto naměřené hodnoty využít k tréninku sportovního lezce. V práci jsou rozebrány možnosti realizace zadání a stanoveny základní požadavky na systém. Jsou zde také popsány vztahy a principy z oblasti měření s odporovými tenzometry. Součástí práce je popis procesu vývoje a konstrukce snímačů a měřicí karty a popis procesu návrhu a vývoje aplikace. Sestrojený systém byl použit při měření sportovních lezců, popis měření a některé naměřené hodnoty jsou v této práci uvedeny.
The purpose of this diploma thesis was design and realisation of measuring system, enabling measuring forces between climber´s feet and holds on the climbing wall and using this measu-red values during a training of sport climber. In this thesis there are discovered possibilities about constructing this system and determina-ted basic requirements of measuring. There are also stated principles of application the strain gauges for measuring the tension. Descriptions of developping specific sensors, hardware interface and PC application are also part of this thesis. Constructed system was used for mea-suring climbers and values were analysed by using the application.
Description
Citation
POLACH, P. Tréningový systém pro sportovní lezce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Holčík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Chmelař položil otázku: Blokové schéma navrhovaného systému. Linearizace sensorů. Prof. Holčík položil otázku: Praktický přínos vytvořeného tréningového systému. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO