Generátor průběhu EKG signálu realizovaný mikrokontrolérem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá vznikem EKG signálu a možnostmi generování fyziologického i patologického průběhu s využitím mikrokontroléru. Na základě seznámení se s metodami pro generování signálu byla pro realizaci použita metoda grafická, využívající k popisu signálu tabulkové hodnoty jednotlivých vln obsažených v EKG signálu. Bakalářská práce řeší návrh jednotlivých částí potřebných k realizaci funkčního generátoru. Těmito částmi jsou blokové schéma, systémový návrh a vývojový diagram. Z vytvořeného návrhu je vytvořen a naprogramován funkční přípravek schopný generovat EKG signál.
This thesis deals with the generation of an ECG signal and options how to generate a physiological or a pathological signal using the microprocessor. On the basis of the studied methods for generating signal was used the graphic method, using the table values to describe the an individual waves contained in the ECG signal. Bacherol’s thesis solves a design of the individual parts that are needed to realization the genererator. These parts are a block diagram, a system design and a flowchart. On the basis of a design is constructed and programmed function ECG signal generator.
Description
Citation
BUREŠ, M. Generátor průběhu EKG signálu realizovaný mikrokontrolérem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Baran, Ph.D. (člen) Ing. Jozef Púčik, Ph.D. (člen) Ing. Karel Fliegel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponentapráce na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO