Návrh vysokonapěťového zdroje sinusového napětí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce je návrh zdroje pro testování izolačních materiálů s výstupním napětím 50 V - 2 kV a pevnou frekvencí 50 Hz. Zdroj je řízen pomocí osobního počítače, do kterého jsou odesílány hodnoty skutečného napětí a proudu. Pro obousměrnou komunikaci je použito rozhraní USB.
Object of the master´s thesis is design of a high voltage power supply for testing insulation materials with output voltage 50 V - 2 kV at fixed frequency 50 Hz. The power supply is controlled by personal computer and measured data are sent back to the personal computer. The Universal Serial Bus (USB) is used for communication between the PC and the device.
Description
Citation
UHEREK, J. Návrh vysokonapěťového zdroje sinusového napětí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Kolařík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šesták (člen) doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s výsledky své diplomové práce "Návrh vysokonapěťového zdroje sinusového napětí" a zodpověděl všechny položené otázky oponenta. Otázky a odpovědi: 3) Vysvětlete průběh proudu naměřený při testování keramického kondenzátoru 1 nF/3kV podle pobr.26 na obr 79?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO