Mobilní robot řízený KINECTem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem mobilního robota, který je řízen pohybovým zařízením MS Kinect. Pohyb robota je řízen hloubkovými daty, které jsou zpracovány vhodným ARM procesorem. Dále je v práci navržen modul pro sériovou komunikaci mezi procesorem a podvozkem robota. Pro uživatelský počítač a ARM procesor jsou navrženy softwarové aplikace, které umožňují pracovat s jednotlivými částmi robota a testovat jejich možnosti. V poslední části je v práci uvedena finální podoba robota ovládaného softwarem ARM procesoru. Robot se dokáže pohybovat mezi překážkami bez toho aniž by do některé narazil.
This project deals with design of a mobile robot controlled by MS Kinect. The movement of the robot is driven by depth data which is processed with a suitable ARM processor. There is a module designed for serial communication between the processor and the robot chassis. For user computer and ARM processor there are developed software applications to control each part of the robot as well. Finally, this project contains form of the built robot controlled by an ARM processor software. The robot has the ability of controlled movement between obstacles. This allows the robot to not come into contact with any obstacle.
Description
Citation
MÁLEK, M. Mobilní robot řízený KINECTem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Punčochář (člen) prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Otázky komise: - Na jakém principu funguje rozpoznávání povelů pro ovládání robota pomocí pohybu paží? - Jak bude reagovat robot na osobu jiného vzrůstu, např. malé dítě?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO