Určování základního hlasového tónu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou určování základního tónu lidského hlasu. V práci jsou vypsány a aplikovány některé metody pro určování základního tónu a metody předzpracování a závěrečné zpracování signálu po aplikaci funkcí pro určení frekvence základního řečového tónu v grafickém uživatelském prostředí.
This diploma thesis with estimation of pitch period of the human voice. The paper listed some of the methods for Estimation of pitch period and method for preprocessing and final processing of the signal after application of functions to determine the frequency of the pitch period in graphical user interface.
Description
Citation
MATUŠTÍK, D. Určování základního hlasového tónu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Punčochář (člen) prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Otázky: - Co je to kvalita řečníka? - Co je hřebenový filtr? - Co je to metoda HPD? - Určování prahu znělosti a neznělosti. Jak nastavím práh? Student byl na otázky oponenta připraven a odpovídá. - Jaký je původ vzniku základního tónu? - Jak jsou uvedené metody odolné na přítomnost šumu? - Jaké by mohlo být uplatnění Vašeho programu? Student korektně reaguje.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO