Analýza rozložení teplotního profilu v pájecí peci pomocí systémů CAE

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem tohoto projektu je pomocí CAE systému analyzovat rozložení teplotního profilu pájecí pece DIMA 0180. K vytvoření modelu je použit program Solidworks 2012 Premium. Simulace je provedena pomocí modulu Flow simulation. Tato práce navazuje na poznatky diplomové práce Martina Procházky s názvem Vliv rozdílné tepelné kapacity a součástek na podélný teplotní profil u pájení přetavením. Vycházíme ze znalosti sdílení tepla, především ze sdílení tepla kondukcí a radiací, které se v peci objevují.
The aim of this project is using the CAE system to analyze the distribution of the temperature profile brazing furnace DIMA 0180. To create the model is used SolidWorks Premium 2012. The simulation is performed using the Flow Simulation. This work builds on the knowledge diploma thesis by Martin Procházka titled The effect of different heat capacities and components on the longitudinal temperature profile for reflow soldering. We start from the knowledge of heat transfer, especially of heat conduction and radiation, which appear in the furnace.
Description
Citation
STRUČOVSKÝ, A. Analýza rozložení teplotního profilu v pájecí peci pomocí systémů CAE [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: V práci používáte k vytvoření konečně-objemové výpočtové sítě hexa-prvky, existují i jiné prvky v MKO a jak byly simulace časově náročné? V simulaci je uvažován i vliv ventilátoru, jaký má vliv na výsledky a uvažoval jste vliv turbulentního modelu? K čemu je takto vytvořený model užitečný? Byla zahrnuta do výpočtu modelu i DPS nacházející se v peci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO