Skladba a použití měřicího systému k výzkumu mazacího přístroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá adaptací měřicího systému pro analýzu funkce děliče maziva. Pro určování vlastností mazacího systému je v rámci nového konstrukčního návrhu využito tlakoměrů, průtokoměrů a dynamických vah; je navržena i měřicí karta pro sběr dat a příslušný software. Dále je zpracována metodika měření a vyhodnocení dat. Při jejím stanovování se vychází z měření realizovaných na mazacím zařízení Tribotec OK 02. Na závěr je uveden návrh kaskádního systému dělení mazací mlhy. Jedná se o nově navržený dělič s inovativním vnitřním uspořádáním. Cílem měření na navrženém systému je optimalizace, která povede k efektivnímu dělení mazací mlhy a nanášení potřebné dávky maziva na okolky.
This work deals with an adaptation of the measuring system for the functional analysis of the lubricant divider. Within the new structural design, there were used manometers, flowmeters and dynamic scales to determine the properties of the lubrication system; data acquisition card and the appropriate software were designed too. The methodology of data measuring and analysis were also elaborated. The methodology is based on the experience from measuring, which was realized with the lubrication system OK - 02 from Tribotec Company. Finally, the cascade lubricant dividing system was designed. This is a newly designed flow divider with an innovative internal layout. The aim of the proposed measurement system is an optimization that will lead to effective dividing of lubricating mixture and applying the necessary amount of lubricant to wheel flange.
Description
Citation
BRHLÍK, R. Skladba a použití měřicího systému k výzkumu mazacího přístroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Brandejs, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Josef Nevrlý, CSc. (člen) doc. Ing. David Paloušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Milan Klapka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO