Uplatnění zařízení pro energetické využití odpadů malých zpracovatelských kapacit v podmínkách ČR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení potenciálu jednotek energetického využití odpadů malých kapacit v podmínkách České republiky. V první části je provedena rešerše předmětné literatury a obecné zhodnocení specifik těchto zařízení. V další části práce jsou vyhodnoceny technicko-ekonomické ukazatele konkrétní technologie pomocí modelu v softwaru Microsoft Excel. Závěrem jsou shrnuta doporučení pro tyto projekty energetického využití odpadů, která vyplývají ze zmíněného modelu.
The diploma thesis is focused on the evaluation of small-scale waste to energy plants in the Czech Republic. In the first part, there is a survey of the corresponding literature and general evaluation of the specificities of these plants. The next section analyzes the technical and economic indicators of a specific technology by Microsoft Excel model. Finally, recommendations for small-scale waste to energy plants arising from the model are summarized.
Description
Citation
PUTNA, O. Uplatnění zařízení pro energetické využití odpadů malých zpracovatelských kapacit v podmínkách ČR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Procesní inženýrství
Comittee
Ing. Jan Pokorný, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jaroslav Medek, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Petr Stehlík, CSc., dr. h. c. (člen) Ing. Dušan Vincour, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO