Skládání nepřekrývajících se obrazů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá skládáním nepřekrývajících se obrazů s dílky ve tvaru čtverce. Cílem práce je navržení algoritmu pro skládání obrazů na základě barevné podobnosti hran dílků. Pro skládání obrazu byl zvolen genetický algoritmus. V první části práce je uvedena teorie pro zpracování obrazů a genetické algoritmy. Druhá část se zabývá aplikovanými postupy pro zpracování obrazu a návrhem genetického algoritmu. Poslední část je věnována zhodnocení výsledků aplikovaných algoritmů.
The thesis deals with coupling of non-overlapping images with square parts. The target of this thesis is a design of an algorithm for coupling of images based on color similarity of individual parts edges. A genetic algorithm has been chosen for coupling of images. The first part of this thesis lists the theory of image processing and genethic algorithms. The second part deals with applied procedures for image processing and with design of genetic algorithm. The last part is devoted to an evaluation of results of the applied algorithms.
Description
Citation
NOVÁČEK, P. Skládání nepřekrývajících se obrazů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Rudolf Jalovecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. Karel Horák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO