MEMS akcelerometr s mikrokontrolérem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá realizací systému pro měření zrychlení postaveném na MEMS senzoru a mikrokontroléru. V jednotlivých částech je popsán průběh realizace od prvotního koncepčního návrhu přes návrh elektroniky, volbu jednotlivých součástek až po realizaci desky plošných spojů. Zařízení je navrženo jako miniaturní baterií napájený přístroj s bezdrátovým datovým rozhraním. Dále je popsána realizace firmware demonstrující funkčnost celého systému a aplikace pro PC pro komunikaci se zařízením.
The object of this thesis is the implementation of the measurement system based on MEMS acceleration sensor and a microcontroller. In the individual chapters of the thesis is described the process of implementation from the initial conceptual design to electronics design, selection of components, to the implementation of the PCB. The device is designed as a miniature battery-powered device with wireless data interface. There is also described the implementation of the firmware demonstrating the functionality of the system and the PC application to communicate with the device.
Description
Citation
VROBEL, J. MEMS akcelerometr s mikrokontrolérem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Rudolf Jalovecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. Karel Horák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO