Modulace OFDM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
OFDM je v dnešní době často využívaná a důležitá modulační technologie, která umožňuje dosáhnout velkých přenosových rychlostí a zároveň je schopna obstát v rádiových komunikačních kanálech. Cílem této bakalářské práce je seznámení se s modulací OFDM, prostudování jednotlivých kroků zpracování signálu, které se při modulaci provádí. Dále sestavit v prostředí MATLAB blokové schéma modulátoru a demodulátoru, které umožňuje sledovat signál v časové a kmitočtové oblasti.
OFDM is now days very important and widely used modulation technology, which allows high transmission speeds and is able to be used within radio communication channels. The aim of this bachelor`s project is to gain understanding of OFDM modulation, and an analysis of the processing signals, which are used. And finally, form a block diagram of modulator and demodulator in MATLAB environment, which allows observing signal in time and frequency domain.
Description
Citation
SPURNÝ, J. Modulace OFDM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Jaké jsou rozdíly v parametrech OFDM pro 802.11a a Hiperlan II?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO