Simulace a realizace vybrané varianty koncového nf. zesilovače

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá simulací a analýzou nízkofrekvenčních koncových zesilovačů různých koncepcí a tříd. V teoretických poznatcích jsou uvedeny základní nezbytné znalosti elektrotechnických pojmů a principů nutných k osvojení problematiky, které se tato práce zabývá. U jednotlivých simulovaných zapojení je rozebrán jejich základní princip činnosti a zhodnoceny výsledky analýzy. Na základě výsledků je vybráno jedno zapojení, které je experimentálně realizováno a proměřeno. V závěru práce jsou diskutovány parametry získané jak simulacemi, tak praktickým měřením a jsou kompletně zhodnoceny vlastnosti realizovaného zesilovače.
This work deals with simulation and analysis of audio power amplifiers of various concepts and classes. The theoretical part presents the basic necessary knowledge of electrical concepts and principles necessary for mastery of issues that this work deals. For each simulated circuit are described the basic operating principles and evaluated the results of the analysis. Based on the results of the analysis is chosen circuit, which is experimentally realized and measurement. In conclusion discusses the parameters obtained by simulations and practical measurements, and are fully assessed characteristics realized amplifier.
Description
Citation
SVADBÍK, P. Simulace a realizace vybrané varianty koncového nf. zesilovače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Jiří Konečný, Ph.D. (člen) Ing. Zoltán Szabó, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Prof Brančík: Jaká je účinnost zesilovače a jaké maximální účinnosti se dá dosáhnout?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO