Motivace a stabilizace klíčových zaměstnanců ve firmě Česká zbrojovka a.s.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku motivace, stimulace a stabilizace klíčových zaměstnanců ve společnosti Česká zbrojovka a.s. Cílem této práce je zjistit nedostatky stávajícího systému motivace zaměstnanců v analyzované společnosti a navrhnout změny vedoucí k jeho zlepšení, včetně zhodnocení z hlediska ekonomického dopadu navržených zlepšení na firmu. V teoretické části práce jsou obsaženy poznatky z oblasti řízení a vedení lidských zdrojů, jsou rozebrány a srovnány teorie pracovní motivace. Dále jsou také zhodnoceny problémy týkající se demotivace a nežádoucí fluktuace zaměstnanců. V praktické části diplomové práce je představena společnost Česká zbrojovka a.s., kde je provedena analýza současného systému motivace zaměstnanců, který je používán v této společnosti, a jsou konfrontovány teoretické poznatky s firemní praxí. V závěrečné části diplomové práce jsou na základě faktů zjištěných z dotazníkového šetření vymezeny nedostatky stávajícího systému a jsou formulována doporučení na zlepšení motivace a stabilizace zaměstnanců v analyzované společnosti, které povedou ke zlepšení pracovního výkonu, vyšší pracovní spokojenosti a loajalitě zaměstnanců k České zbrojovce a.s.
This master thesis focuses on the problem of motivation, stimulation and stabilization of the key employees in the company Česká zbrojovka a.s. The main aim of this thesis is to identify insufficiencies in the current system of employee motivation and to suggest potential changes leading to its improvement and assessment from the economic impact of the proposed improvements to the company. The theoretical part of the thesis contains the fundamental knowledge and base of the human resources management and also discusses various theories of work motivation. Reviewed problems of demotivation and unwanted employee turnover follow. The practical part of the thesis shows a qualitative analysis of the current system of the staff motivation in Česká zbrojovka a.s. There is also linked and combined theoretical knowledge with the corporate practice. The final part of the thesis is based on facts found from the survey which identifies imperfections in the existing system and formulates potential recommendations for improving employee motivation and stabilization in the analysed company in order to improve work performance, enhance job satisfaction and loyalty of employees to Česká zbrojovka a.s.
Description
Citation
POSPÍŠILOVÁ, K. Motivace a stabilizace klíčových zaměstnanců ve firmě Česká zbrojovka a.s. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. PhDr. Martina Rašticová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen) Mgr. Antonín Hamřík (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Otázky oponenta diplomové práce: ODPOVĚZENO Otázka: Ing. David Schüller, Ph.D. - Kolik zaměstnanců má uvedená firma? ODPOVĚZENO
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO