Model hodnocení ekonomických a sociálních faktorů výkonnosti v řízení podnikatelských subjektů

Abstract
Dizertační práce je zaměřena na hodnocení ekonomických a sociálních faktorů výkonnosti při řízení podnikatelských subjektů. Hlavním cílem je navržení modelu, který vychází z principu Balanced Scorecard. V práci je soustředěna pozornost na ekonomickou a sociální oblast, opírající se o teoretický základ Corporate Social Responsibility. Výsledkem dizertační práce je nejen sestavení modelu hodnocení výkonnosti podnikatelských subjektů, ale také metodika implementace vytvořeného nástroje, včetně zpracování strategické mapy. Součástí výstupu je definování klíčových ukazatelů výkonnosti, které jsou propojené v rámci hodnocení stanovených strategických cílů v jednotlivých perspektivách. Základním předpokladem pro splnění cíle je identifikace ekonomických a sociálních faktorů, které mají vliv na výkonnost v oblasti Informační a komunikační činnosti v České republice.
This doctoral thesis focuses on the evaluation both economic and social performance factors in the management of business enterprises. The aim is to introduce a model that is based on the Balanced Scorecard principle. The main focus here is on the economic and social area directly stemming from the theoretical basis of the Corporate Social Responsibility. As a result of this thesis is to introduce not only the compilation of the model for performance evaluation of business enterprises but also the methodology of its implementation as well as creation of a strategic map. In order to do so, it is to define key performance indicators that are linked to the evaluation of the strategic aims in the individual perspectives. Thus, the identification of the economic and social factors is the key prerequisite which has an impact on performance in the area of Information and communication activities in the Czech Republic.
Description
Citation
HORNUNGOVÁ, J. Model hodnocení ekonomických a sociálních faktorů výkonnosti v řízení podnikatelských subjektů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku - dob.
Comittee
doc. Ing. Petr Sodomka, Ph.D., MBA (předseda) prof. Ing. František Freiberg, CSc. (člen) prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (člen) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Žufan, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Dvořák, DrSc. (člen) doc. Ing. Marie Paseková, Ph.D. (člen) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (člen)
Date of acceptance
2014-04-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO