Návrh technologie součásti typu "víko"

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je vypracována na základě několikaletých zkušeností s hydraulickými válci na traktorové nástavbě pro soustřeďování dříví MA6-008. Zpracovává a předkládá návrh technologie výroby víka hydraulického válce, které je upravené tak, aby se daly použít současné součásti hydraulického válce. V návrhu je jako materiál použita ocel 11353. Technologie výroby je zpracována pro dvě varianty. A to výrobu sériovou s roční produkcí 100 000 ks, ze silnostěnné trubky a výrobu kusovou k výrobě 2 kusů z tyče. Pří použití nového tvaru typu víka na hydraulickém válci se podařilo zkrátit čas demontáže a prodloužit jeho životnost.
This thesis was worked out on the basis of the long term experience with hydraulic cylinders of the tractor equipment for the skidding type: MA6-008. It was prepared and introduced a new production technology of the cover of the hydraulic cylinder which is modified in such a way that it is possible to use the present parts of the hydraulic cylinder. As basic material was designed the steel No.:11353. The production technology was prepared for two variants. First variant means serial production of 100.000 pieces per year out of thick-walled tube. The other variant means piece production of two parts out of the rod. It was achived reduction of the necessary time of disassembling while the lifetime of the cylinder was prolonged thanks to the new design of the cover of the hydraulic cylinder.
Description
Citation
VESELÝ, K. Návrh technologie součásti typu "víko" [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Jan, Ph.D. (místopředseda) Ing. Oskar Zemčík, CSc. (člen) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen) Ing. Štefan Bajčík, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky oponenta a dalších členů komise. Značení jednotkového strojního času. Jednotky otáček, jednotky posuvu, vztah pro řeznou rychlost u soustružení. Jak je definováno čelo nástroje a hřbet?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO