Kladné elektrody pro lithno-iontové akumulátory na bázi LiCoO2

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje materiálům používaných při výrobě katod Li-ion baterií. Zejména se jedná o materiál LiCoO2 a jeho dotování alkalickými kovy. První část se zabývá charakteristikou Li-ion baterií, používanými materiály, možnostmi dopování a nabíjení. Praktická část je zaměřena na výrobu aktivní hmoty katody a dopování této hmoty sodíkem a draslíkem. Jako vyhodnocovací metody jsou použity galvanostatické cyklování a rentgenová difrakční analýza (XRD).
This diploma thesis deals with materials used by production ofcathodes of Lithium-ion batteries. Primary this thesis deals with LiCoO2material and its subsidizing of alkali metals. The first part deals with the charakteristic of Lithium-ion batteries, used materials, possibilities of doping and charging. The practical part concentrates on production of active substance of cathode and doping this substance by sodium and potassium. The methods of evaluation were used galvanostaticcycling and x-ray analysis (XRD).
Description
Citation
KRIŠTOF, P. Kladné elektrody pro lithno-iontové akumulátory na bázi LiCoO2 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) Ing. Pavel Prosr, Ph.D. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby 1) Proč byly vybrány prvky K a Na pro úpravu materiálu LiCoO2? 2) Jaká je stabilita struktury LiCoO2? 3) Jaká je struktura meteriálu LiNiO2? 4) Jaké jsou podmínky cyklování u experimentů? 5) Jak byl definován konec vybíjení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO