Mechanické vlastnosti litiny s kuličkovým grafitem vyrobené metodou Tundish a procesem Initek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá vlastnostmi a výrobou litiny s kuličkovým grafitem. V první části je popsána klasifikace, rozdělení a struktura litiny. Další část je zaměřena na popis litiny s kuličkovým grafitem, modifikaci, očkování a výrobu. Důraz je kladen na výrobu litiny s kuličkovým grafitem pomocí metody Tundish Cover a procesu Initek. V závěru je vyhodnocena struktura materiálu na vzorcích, které byly dodány pro metalografickou analýzu. Výsledné hodnocení struktury materiálu slouží k porovnání mechanických vlastností litiny vyrobené metodou Tundish Cover a procesem Initek.
This bachelor thesis deals with a properties and production of nodular cast iron. The first section describes the classification, distribution and structure of nodular cast iron. The second part is focuses on the description of nodular cast iron, modification, inoculation and production. A strong effort is made on the production of nodular cast iron using the Tundish Cover method and the Initek process. In conclusion, the structure of the material is evaluated on samples that were delivered for metallographic analysis. The final evaluation of the structure of the material is used to compare the mechanical properties of a nodular cast iron produced by Tundish Cover method and Initek process.
Description
Citation
VÍTEK, R. Mechanické vlastnosti litiny s kuličkovým grafitem vyrobené metodou Tundish a procesem Initek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (předseda) Ing. Karel Němec, Ph.D. (místopředseda) Ing. Libor Válka, CSc. (člen) Ing. David Salamon, Ph.D (člen) Ing. Zina Pavloušková, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Doležal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO