Řídicí systém výstředníkového lisu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a vytvořením řídicích algoritmů a vizualizačního systému pro řízení výstředníkového lisu a jeho implementace do lisovací linky. Pro řízení lisu je použit řídicí systém SIMATIC S7-300 a vizualizační systém je vytvořen na dotykovém panelu MP370. V první části této diplomové práce je popsána technologie lisovací linky. Následuje návrh hardware vybavení a specifikace prvků pro ovládání a řízení stroje. Dále je popsáno vytvoření PLC programu a význam jednotlivých funkcí. V poslední části je popsáno vytvoření vizualizace stroje a význam jednotlivých oken.
The thesis deals with the design and development of control algorithms and visualization system for controlling of eccentric press and its implementation into the press line. As a control system a SIMATIC s7-300 is used and for visualization the touch panel MP370 is implemented. The first part of the thesis describes a technology of the press line. This is followed by the design of hardware equipment and specification of control units. The thesis also provides insight into the creation of PLC program and explanation of specific functions. Finally, the development of visualization of the machine and description of application windows are demonstrated in the present work.
Description
Citation
ZERZÁNEK, P. Řídicí systém výstředníkového lisu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek, Dr. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Soběslav Valach (člen) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO