Konstrukce a výroba čistícího elementu open source FDM tiskárny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je konstrukce a výroba čistícího elementu open source FDM tiskárny. Práce obsahuje teoretický rozbor problematiky čištění trysky FDM tiskárny a následný návrh řešení v podobě čistícího elementu. Model tělesa čistícího elementu je navrhnut v programu Autodesk Inventor a vyroben na modelu open source tiskárny Ing. Zemčíka. Následně je testována funkce zkonstruovaného řešení a hodnocení čistících schopností vybraného řešení.
The aim of thisworkis to design and manufacture a cleaning element foropen source FDM printer. The workincludestheoreticalanalysis of theissue of cleaningnozzle of FDM printer and the design solution in the form of cleaner element. Model of body of cleaning element isdesigned in program Autodesk Inventor and made on the open source printerowned by Ing. Zemčík. Subsequently, the solutionistested and cleaningproperties are comparated.
Description
Citation
CHRÁST, J. Konstrukce a výroba čistícího elementu open source FDM tiskárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Jan, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Karel Neužil (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1) Odtržení výrobku od podložky. 2) Namáhaní a deformace šroubového spoje. 3) Časová náročnost čištění a jeho účinnost. 4) Je reálné zavedení do praxe? 5) Fyzikální podstata odlupování součásti od podložky. Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO