Výroba dílu ze sklolaminátu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na výrobu dílu ze sklolaminátu ve firmě Composite Components, a. s. V úvodní části představuje společnost a seznamuje stručně s její historií a náplní práce. Dále popisuje kompozity a jejich rozdělení, zaměřuje se na vstupní materiály pro výrobu sklolaminátu a různé technologie výroby dílů. Konkrétní vyráběný díl je popsán od fáze obdržení dat pro výrobu modelu a formy po výrobu dílu. Změnou technologie výroby dílu bylo dosaženo zefektivnění výroby, které je zhodnoceno v technicko-ekonomickém vyhodnocení.
Bachelor´s thesis is specialised in production of the fiberglass part in the company Composite Components, a. s. In the introductory part the company and shortly its history and production is introduced. In the next parts composites and their dividing are described with specialisation in input materials for fiberglass production and different production technologies. Concrete producing part is described from the period of recieving the data for production of the model and moulds to production of the part. With modification of the production technology production effectiveness is achieved, which is reviewed in the technical-economic evaluation.
Description
Citation
NENOV, S. Výroba dílu ze sklolaminátu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (předseda) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Ivan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Čelko, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Dle svých zkušeností detailněji přibližte práci s programem SolidEdge. 2. Z obecného pohledu doložte, jak často nebo v jakém rozsahu se používají kovové prvky vkládané do laminovaných dílů. 3. Pohovořte o výrobě některých dílů pro letecký průmysl. Dají se uvést zajímavosti či odlišnosti od pozemních zařízení. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Čemu říkáte kladné a záporné plochy? Kolik procent z ceny byla úspora? Jak jste se dostal k hodnotě úspory v životním cyklu autobusu? V jakém směru a jakou technikou odeberete vlákna z "borovice", nemělo by to být bórová? Z jakých ocelí by se vyráběl nárazník v případě výroby z kovových materiálů a jakou technologií? Od kolika hmotnostích % pevné části se dá tvrdit že jde o kompozit. Co to jsou retardéry hoření? Jaký materiál se používá jako retardér hoření? Jak jste zkontroloval že Vámi navržené kontrukční úpravy jsou minimálně konstrukčně pevné než původní varianta? Byly dělány pevnostní kontroly, destrukční zkoušky? Byly nějak matematicky kontrolovány velikosti ploch a síly po modifikaci výrobku? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO