Vzorové moduly DC/DC měničů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na návrh a realizaci univerzálních DC/DC měničů se třemi integrovanými obvody. Hlavní část popisuje postupný rozbor silové a řídící části, jakožto funkčních bloků a jednotlivých schémat. Největší důraz je kladen na tři obvodová zapojení pro snižující, zvyšující a invertující měnič a vybrání vhodných řídících obvodů, které jsou dostupné na trhu s elektronickými součástkami a splňují všechny námi zadané požadavky. Výslednou realizací je postupný rozbor výpočtu vnějších obvodových součástek a vytvoření univerzálních desek plošných spojů s osazovacími plány pro konkrétní zapojení měničů, jejich zatěžovací charakteristiky a doporučenému výběru součástek.
The aim of this thesis is a suggestion and a realization of universal DC/DC convertor with three chips. The first part of this work is focused on the progressive analysis of the power and control part, as function blocks and diagrams. The greatest emphasis is placed on the three circuit wiring for step-down, step-up and inverting convertor. It was necessary to choose the right control circuit, which is available on the market and fulfil all our requirements. Progressive analysis of outer peripheral parts calculations and selecting for the convertor with specific parameters and load characteristic and creation of universal PCB with shouldering is the final realization.
Description
Citation
SKOUPÝ, P. Vzorové moduly DC/DC měničů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lucie Hudcová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) Ing. Luděk Závodný, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO