Využití řídicího systému Foxtrot jako Building Management System

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce je zaměřená na téma inteligentní elektroinstalace zejména pro domovní řízení. Zabývá se problematikou moderního systému Foxtrot od společnosti TECO a.s. V úvodu se práce věnuje teorii inteligentních domů a jejich možností. Následně jsou podrobně popsány vlastnosti systému Foxtrot a jeho použití, způsoby komunikace mezi jednotlivými prvky systému. Převážná část diplomové práce se věnuje laboratornímu panelu se systémem Foxtrot. Návrhu panelu, který vychází z funkcí systému Foxtrot a dále samotné výrobě panelu, pro který je sestaven rozpočet rozčleněný na cenu komponentů Foxtrot a ostatní části panelu. Pro plánované začlenění laboratorního panelu do výuky jsou vytvořeny dva laboratorní návody, které se liší svými funkcemi ovládání. V prvním návodu jde především o seznámení se systémem Foxtrot a programovacím softwarem Mosaic, kde je systém ovládaný tlačítky. Druhý návod umožní vytvoření složitějšího programu, který slouží k ovládání systému přes webové rozhraní počítačem nebo telefonem a jsou použity rovněž tlačítka.
This diploma thesis describes an intelligent wiring system especially of one’s home. Modern Foxtrot System from TECO, JSC has been examined and done to work. In the first part of the thesis the highly diverse options of the intelligent home system are dealt with. The second part of the thesis treats the concept of Foxtrot System in greater detail. The objective is to describe the use of the control system as well as the advanced automation. The larger part of the diploma thesis deals with a sample laboratory Foxtrot system panel, its draft, functions and construction. The budget for the draft and the construction is created and based on the prices of Foxtrot System components. As for the planned integration of the laboratory panel in education, two laboratory manuals are developed and vary in their control functions. In the first manual Foxtrot System, Mosaic software and push button control panel are introduced to the user. The second one describes how to create a more complicated program that is used to control the system via the web interface computer or Smart phone and are also used buttons.
Description
Citation
HUBÁLEK, M. Využití řídicího systému Foxtrot jako Building Management System [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Stanislav Rusek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Student obhajoval svoji diplomovou práci na téma: Využití řídicího systému Foxtrot jako Building Management System . Odpovídá na přiložené otázky oponenta a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO